Βελουτέ κολοκύθας με κρέμα τυριού και Μακεδονικό Ταχίνι

Μια σούπα τόσο κρεμώδης και νόστιμη, που θα γίνει η αγαπημένη σου! Η προσθήκη του Μακεδονικού Ταχινιού δίνει επιπλέον νοστιμιά σε αυτή την αρωματική, πλούσια σε γεύση αλλά και θρεπτικά οφέλη συνταγή, που θα σε συντροφεύει τις κρύες νύχτες του χειμώνα… και όχι μόνο!

Θα χρειαστείς:

  • 1 κολοκύθα μικρή
  • 1 κολοκύθι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 μπαχάρι
  • 1 κ.σ. σκορδόλαδο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 40ml ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μέλι
  • 3 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκουμάς

Βάζεις μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το ηλιέλαιο, το καρότο, το κολοκύθι και τα φρέσκα κρεμμύδια τα οποία έχεις κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Αλατίζεις και αφήνεις τα λαχανικά να ζεσταθούν καλά, ανακατεύοντας για να μη κολλήσουν.
Προσθέτεις την κολοκύθα – την οποία έχεις πρώτα καθαρίσει καλά και κόψει σε κομμάτια – και την αφήνεις να σοταριστεί σε χαμηλή φωτιά μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά, για περίπου 10′.
Προσθέτεις το σκορδόλαδο, ανακατεύεις καλά ώστε να πάει παντού και προσθέτεις νερό, μέχρι να σκεπάσει καλά τα λαχανικά. Έπειτα, προσθέτεις τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι και τον κουρκουμά και αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Μόλις γίνει αυτό, απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το ελαιόλαδο και το μέλι. Αφαιρείς το μπαχάρι, την κανέλα και τη δάφνη και στη συνέχεια, πολτοποιείς τη σούπα πολύ καλά με το μπίμερ.
Προσθέτεις το Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό και ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί στη σούπα. Αλατίζεις, αν κρίνεις απαραίτητο.
Μόλις τη σερβίρεις, προσθέτεις μια κουταλιά κρέμα τυριού.

Καλή απόλαυση!