Τραγανά μπισκότα με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Ιδανικό συνοδευτικό για το γάλα, τον καφέ ή ακόμα και… σκέτα! Νηστίσιμα και υγιεινά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις!
Θα χρειαστείς:
- 250 γρ. αλεύρι βρώμης
- 300 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
- 100 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
- 100 γρ. μέλι
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ. κανέλα
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας (είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε γάντια μας χρήσης σε αυτό το σημείο).
- Όταν μετά από λίγα λεπτά το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα, αφού πρώτα τους έχουμε δώσει σχήμα. Οι αναλογίες βγάζουν περίπου 18 μπισκότα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips
- Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε την ώρα ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν μας φαίνονται πολύ μαλακά εκείνη τη στιγμή, μόλις κρυώσουν θα “δέσουν”.
- Αν δεν έχουμε αλεύρι βρώμης, απλά χτυπάμε τη βρώμη στο blender μέχρι να γίνει σκόνη.
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε την ίδια συνταγή και με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, αν θέλουμε να φτιάξουμε μπισκότα πορτοκαλιού.