Τάκος με ψητό κουνουπίδι και σος από Μακεδονικό Ταχίνι

Φτιάξε ένα από τα πιο αγαπημένα Tex Mex πιάτα, με το πιο πρωτότυπο twist!

Θα χρειαστείς:

  • 6 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κουνουπίδι
  • αβοκάντο σε φέτες
  • κόκκινο λάχανο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1/2 κουταλιά φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι BBQ sauce
  • 1/2 φλιτζάνι Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • χυμό από ένα λάιμ
  • 1 κουταλιά κύμινο
  • 8 τάκος
  • 1 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Σε ένα μπολ βάζεις το κουνουπίδι και ρίχνεις το ελαιόλαδο, τη μισή BBQ sauce και το μισό αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς το κουνουπίδι σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνεις στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά, αλείφεις με την υπόλοιπη BBQ sauce.
Όσο το κουνουπίδι είναι στο φούρνο, τοποθετείς στο μπλέντερ το Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό, το χυμό από λάιμ, το κύμινο, το σκόρδο και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάς καλά το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Αν χρειαστεί, μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό.
Ανοίγεις τα τάκος και τοποθετείς το κουνουπίδι, μια φέτα αβοκάντο και λίγο κόκκινο λάχανο. Βάζεις σε κάθε τάκος μια κουταλιά της σούπας από τη σος και πασπαλίζεις με κόλιανδρο.

Καλή απόλαυση!