Σπαράγγια σωτέ με σος από μουστάρδα και Μακεδονικό Ταχίνι με Λεμόνι

Ένα λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια, που μπορεί επίσης να συνοδεύσει τέλεια ψητό κρέας ή ψάρι.

Για τα σπαράγγια, θα χρειαστείς:

  • 400 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σος, θα χρειαστείς:

  • 60 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Λεμόνι
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 60 γρ. νερό κρύο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζεις τα σπαράγγια από ίνες και άκρες. Αν τα σπαράγγια είναι μικρά και λεπτά, τα αφήνεις ολόκληρα – αν είναι μεγαλύτερα, τα κόβεις σε κομμάτια, τα πλένεις και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας.
Έπειτα, ζεσταίνεις ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτεις το ελαιόλαδο. Προσθέτεις και το βούτυρο και μόλις λιώσει, σοτάρεις το σκόρδο για ένα λεπτό και το αφαιρείς. Ρίχνεις τα σπαράγγια, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και σοτάρεις για 5 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος και την ποικιλία των σπαραγγιών μπορεί να χρειαστεί 1-2 λεπτά λιγότερο ή περισσότερο).
Μόλις τα σπαράγγια είναι έτοιμα, ετοιμάζεις τη σος ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρεις (μπορείς να γαρνίρεις με ξύσμα λεμονιού και μπούκοβο).

Καλή απόλαυση!