Σοκολατένιο κέικ με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο, πορτοκάλι & σαντιγί

Ένα πεντανόστιμο, υπερ-σοκολατένιο κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Θα χρειαστείς:

  • 60 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
  • 55ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κακάο
  • 80 γρ. κουβερτούρα
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί

  • 330 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τη βανίλια.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο με το ελαιόλαδο, το κακάο και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το μείγμα με το χυμό.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη φόρμα 25×11 εκ. και ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 1 ώρα.
  • Για τη σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Κόβουμε το κέικ μας σε κομμάτια.
  • Ανάμεσά τους βάζουμε (με τη βοήθεια ενός κορνέ) τη σαντιγί.
  • Γαρνίρουμε με πορτοκάλι.

Καλή απόλαυση!