Σοκολατένιο κέικ με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο, πορτοκάλι & σαντιγί
Ένα πεντανόστιμο, υπερ-σοκολατένιο κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Θα χρειαστείς:
- 60 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
- 55ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. κακάο
- 80 γρ. κουβερτούρα
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 240 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σαντιγί
- 330 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τη βανίλια.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο με το ελαιόλαδο, το κακάο και την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το μείγμα με το χυμό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη φόρμα 25×11 εκ. και ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 1 ώρα.
- Για τη σαντιγί: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Κόβουμε το κέικ μας σε κομμάτια.
- Ανάμεσά τους βάζουμε (με τη βοήθεια ενός κορνέ) τη σαντιγί.
- Γαρνίρουμε με πορτοκάλι.