Σιροπιαστά ταχινοπιτάκια με Μακεδονικό Ταχίνι

Πεντανόστιμα και νηστίσιμα ταχινοπιτάκια, που θα σας ξετρελάνουν!

Για τα ταχινοπιτάκια, θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 γρ. σταφίδες
  • 350 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι, θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120ml νερό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Ξεκινάς από το σιρόπι και βάζεις όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Φέρνεις σε σημείο βρασμού και σιγοβράζεις για 5-7 λεπτά να δέσει.
Αποσύρεις και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ βάζεις το ταχίνι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατεύεις μέχρι να έχεις μια δεμένη ζύμη.
Πλάθεις μικρά μπαλάκια 30 γρ. και τα μεταφέρεις σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνεις απόσταση μερικών εκατοστών ανάμεσα στα μπαλάκια γιατί θα φουσκώσουν.
Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις για 12-18 λεπτά (αναλόγως του φούρνου) μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζεις και τα βουτάς όσο είναι καυτά στο κρύο σιρόπι.
Μεταφέρεις σε πιατέλα και διατηρείς σε θερμοκρασία δωματίου, έως και για 5 μέρες.

Καλή απόλαυση!