Σαλάτα με κινόα & dressing από Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι
Γεμάτη θρεπτικά συστατικά, αυτή η λαχταριστή σαλάτα με βάση την κινόα συνοδεύεται από ένα πεντανόστιμο dressing από Μακεδονικό Ταχίνι! Μη διστάσεις να την εντάξεις στη διατροφή σου!
Θα χρειαστείς:
- μαρούλι σγουρό
- 1 κούπα κινόα μαγειρεμένη*
- μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κίτρινη & 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- μερικές ελιές
- 2 κ.σ. καλαμπόκι
- παξιμάδια ολικής
- φύλλα φρέσκου δυόσμου
- αλάτι
για το dressing
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- ½ κούπα νερό
- ¼ κούπας Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Ξεκινάμε με το dressing. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο blender και αλέθουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
- Βάζουμε μερικές κουταλιές στην πιατέλα που θα χρησιμοποιήσουμε ως σαλατιέρα και στη συνέχεια, ολοκληρώνουμε τη σαλάτα προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Μερικές κουταλιές από το dressing πάνω στα υλικά και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Tips
- To dressing διατηρείται στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο βαζάκι για 5-6 ημέρες.
- * Πώς ετοιμάζεται η κινόα: Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά με τρεχούμενο νερό. Τη βάζουμε σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει και την σιγιβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι η κινόα να απορροφήσει το νερό. Η αναλογία βρασμού είναι 2 κούπες νερό προς μία κούπα κινόα.