Ρεβυθόσουπα βελουτέ με Μακεδονικό Ταχίνι Ολικής Άλεσης

Αν αναζητείς μια λεμονάτη και θρεπτική φθινοπωρινή σούπα, τότε επίλεξε την παραδοσιακή ελληνική ρεβιθάδα… αλλά στην πιο νόστιμη εκδοχή της!
Ένα πολύ θρεπτικό φαγητό με χαμηλά λιπαρά, πλούσιο σε φυτικές ίνες και με μοναδική υφή.

Για τη ρεβιθάδα, θα χρειαστείς:

    • 50ml ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 480 γρ. ρεβίθια (βρασμένα)
    • 2 καρότα (λεπτοκομμένα)
    • χυμό από 1 λεμόνι
    • 20 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Ολικής Άλεσης
    • 1 κ.γ. μπούκοβο
    • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
    • 1 κ.γ. κουρκουμά
    • 1/4 κ.γ. κύμινο
    • 1/4 κ.γ. κάρι
    • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα, θα χρειαστείς:

  • Φρεσκοψημμένο ψωμί σε κύβους ή κρουτόν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρεις – σε μέτρια φωτιά – σε ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με το σκόρδο. Έπειτα, προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση, μέχρι να μαλακώσει το καρότο.
Έπειτα, μπλεντάρεις με ραβδομπλέντερ και σερβίρεις, γαρνίροντας με ψωμί, ελαιόλαδο, μπούκοβο και μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!