Ραβανί με Μακεδονικό Ταχίνι

Ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά γλυκά ταψιού, σε μια εκδοχή ιδιαίτερα αφράτη και νόστιμη!

Για το σιρόπι, θα χρειαστείς:

  • 900ml νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι

Βάζεις μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνεις μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα από το πορτοκάλι και το στικ κανέλας.
Περιμένεις να πάρει μία βράση και με το που λιώσει η ζάχαρη, αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει καλά.

Για το ραβανί θα χρειαστείς:

Προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα από το πορτοκάλι και χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Μόλις αφρατέψει, χαμηλώνεις την ταχύτητα και προσθέτεις τη λιωμένη μαργαρίνη και το Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό.
Χτυπάς για μισό λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνεις στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις καλά με μια κουτάλα το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνεις το μείγμα των στερεών υλικών στο μπολ του μίξερ και ανακατεύεις ήρεμα με μια κουτάλα.
Τοποθετείς το μείγμα σε ένα ταψί (25×35) καλά βουτυρωμένο, φροντίζεις να απλωθεί παντού ομοιόμορφα και ψήνεις για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις βγάλεις το ραβανί από το φούρνο, σιροπιάζεις με μία κουτάλα σιγά σιγά (να θυμάσαι ότι πρέπει να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι).
Τρυπάς με ένα μαχαίρι το ραβανί για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι, το αφήνεις μισή ώρα να κρυώσει και ύστερα, το κόβεις.

Καλή απόλαυση!