Πλιγουρότο με άρωμα από γεμιστά και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
Υπέροχες γεύσεις και αρώματα συνδυάζονται μοναδικά σε αυτή τη συνταγή, που “ξεχειλίζει” από νοστιμιά!
Θα χρειαστείς:
- 200 γρ. πλιγούρι μουλιασμένο σε νερό
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκορδόλαδο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 10 μαύρες σταφίδες
- 20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
- 10 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σουρώνεις το πλιγούρι που έχεις μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ για να μαλακώσει καλά.
Σε μία κατσαρόλα, βάζεις ηλιέλαιο και την τοποθετείς σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά το λάδι ρίχνεις την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και το σκορδόλαδο και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτεις το πλιγούρι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Προσθέτεις την τριμμένη ντομάτα και μόλις τραβήξει όλα τα υγρά, αφαιρείς από τη φωτιά, βάζεις τις σταφίδες και το δυόσμο και ανακατεύεις καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι με το ελαιόλαδο.
Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα με το πλιγουρότο, ανακατεύεις καλά ώστε να πάει παντού και σερβίρεις.