Παγωτό με Μακεδονικό Ταχίνι
Ένα εύκολο και διαφορετικό παγωτό με λίγα υλικά! Η ιδανική πρόταση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όταν θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου!
Θα χρειαστείς:
- 200 γρ. γάλα πλήρες, φρέσκο
- 400 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. μέλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο, για το σερβίρισμα
Βάζεις το φυστίκι Αιγίνης σε ένα ταψί και το ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 10 λεπτά. Έπειτα, το βγάζεις και το ψιλοκόβεις.
Με παγωτομηχανή
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις καλά.
Μεταφέρεις στην παγωτομηχανή και χτυπάς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.
Έπειτα, μεταφέρεις το μείγμα σε φαγητοδοχείο και παγώνεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Χωρίς παγωτομηχανή
Χτυπάς την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις απαλά.
Μεταφέρεις το μείγμα σε φαγητοδοχείο και παγώνεις στην κατάψυξη, βγάζοντας ανά μια ώρα το δοχείο από την κατάψυξη και χτυπώντας το μείγμα με μίξερ χειρός. Επαναλαμβάνεις 2-3 φορές.
Σερβίρεις σε μπολάκια και γαρνίρεις με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.