Noodles με γαρίδες, chili oil και Μακεδονικό Ταχίνι
Τί θα συμβεί αν συνδυάσουμε noodles, Μακεδονικό Ταχίνι, home made chili oil και σωταρισμένες γαρίδες; Η απάντηση στο video που ακολουθεί – μια υπέροχη ασιατική συνταγή που θα σε ξετρελάνει!
Θα χρειαστείς:
Για τις γαρίδες
- 400 γρ. γαρίδες ολόκληρες
- 3 κ.σ. Παρθένο Σησαμέλαιο
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Για το chili oil
- 100-150 γρ. flakes από αποξηραμένες καυτερές πιπεριές (όπως Aleppo/Pul biber ή τις κορεάτικες Gochugaru)
- 450 γρ. σπορέλαιο
- 2 κομμάτια ginger
- 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 κ.σ. μαραθόσπορο
- 4 γαρύφαλλα
- 1 μαύρο κάρδαμο
- 1 κ.σ. πιπέρι Σετσουάν
- 1 κ.σ. πάπρικα
Για τα noodles
- 400 γρ. noodles (για 3 με 4 άτομα)
- 2-3 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 4 κ.σ. chili oil
- ½ κ.σ. πιπέρι σετσουάν, κοπανισμένο σε σκόνη
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο (ή μια μυλόξυδο, μια μπαλσάμικο)
- 1 κ.σ. Παρθένο Σησαμέλαιο
- Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι