Νηστίσιμο μπισκοτογλυκό με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Πανεύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο μπισκοτογλυκό ψυγείου, με πτι μπερ και Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο. Τόσο μπισκοτένιο και σοκολατένιο που δεν μπορείς να αντισταθείς!
Θα χρειαστείς:
- 500 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. ζάχαρη
- 340 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ βάζεις τη μαργαρίνη και το τοποθετείς σε μια κατσαρόλα με νερό – χωρίς το σκεύος να εφάπτεται με το νερό – σε μέτρια φωτιά (περίπου 60 βαθμοί). Ανακατεύεις τη μαργαρίνη με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Η διαδικασία ονομάζεται μπεν μαρι και γίνεται για ευαίσθητα υλικά όπως το βούτυρο, η κουβερτούρα κτλ.
Μόλις λιώσει η μαργαρίνη, αφαιρείς από τη φωτιά, προσθέτεις τη ζάχαρη και το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σπας τα μπισκότα με τα χέρια μέσα στο μείγμα και ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
Βάζεις μεμβράνη σε μια φόρμα και στρώνεις ομοιόμορφα το μπισκοτόγλυκο ώστε να απλωθεί σε όλη τη φόρμα.
Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το κόβεις σε κομμάτια.