Νηστίσιμη Σούπα λαχανικών με Μακεδονικό Ταχίνι, λεμόνι και κριθαράκι
Μία μοναδική γευστική πρόταση γεμάτη από τις διατροφικές ιδιότητες που περιλαμβάνονται στα λαχανικά και στο ταχίνι!
Ιδανική για περιόδους νηστείας και όχι μόνο…
Για τη σούπα, θα χρειαστείς:
- 50ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια λευκά, κομμένα σε μικρά καρέ
- 3 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 λίτρο νερό
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 250 γρ. κριθαράκι
- 50ml Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα, θα χρειαστείς:
- Φρεσκοψημμένο ψωμί σε κύβους ή κρουτόν
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ μπούκοβο
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σουσάμι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνει το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρεις το κρεμμύδι με το σκόρδο για 10 λεπτά και έπειτα, προσθέτεις το καρότο και τη γλυκοπατάτα και σοτάρεις για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτεις το νερό αφήνεις να βράσουν τα λαχανικά. Μόλις είναι τελείως μαλακά, τα πολτοποιείς με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι και αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγο παραπάνω βραστό νερό.
Σερβίρεις γαρνίροντας με ψωμί, ελαιόλαδο, μπούκοβο, σουσάμι και μαϊντανό.