Νηστίσιμα Cinnamon Rolls με Μακεδονικό Ταχίνι
Τα αφράτα, απολαυστικά cinnamon rolls γίνονται νηστίσιμα και “ενισχύονται” με το αγαπημένο super food, το ταχίνι. Κανέλα και Μακεδονικό Tαχίνι είναι ένας από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς, που γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός καθώς μπαίνει σε στρώσεις αφράτης, τσουρεκένιας ζύμης!
Για τη ζύμη, θα χρειαστείς:
- 480ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου, σε θερμοκρασία δωματίου
- 115 γρ. βίγκαν βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 πακέτο (8 γρ.) ξηρή μαγιά
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. Μακεδονικό Tαχίνι Κλασσικό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση, θα χρειαστείς:
- 100 γρ. Μακεδονικό Tαχίνι Κλασσικό
- 180 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας κανέλα
Για το γλάσο, θα χρειαστείς:
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζεις μαζί το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου, το λιωμένο βίγκαν βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη (το μείγμα πρέπει να είναι μέτρια ζεστό. Αν είναι πιο καυτό, το αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς).
Προσθέτεις τη μαγιά στο μείγμα, ανακατεύεις ελαφρώς και την αφήνεις να ενεργοποιηθεί για 5 λεπτά.
Προσθέτεις 650 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το Μακεδονικό Tαχίνι Κλασσικό στο μείγμα κι ανακατεύεις καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να ζυμώσεις, απλά να ανακατέψεις πολύ καλά.
Σκεπάζεις το μπολ με μια καθαρή πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη και το αφήνεις σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες.
Μόλις γίνει αυτό, προσθέτεις ακόμα 100 γρ. αλεύρι, μεταφέρεις σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνεις για 7-8 λεπτά.
Ανοίγεις τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο, με πάχους περίπου 1 εκ. και απλώνεις ομοιόμορφα το Μακεδονικό Tαχίνι Κλασσικό.
Πασπαλίζεις με μαύρη ζάχαρη και κανέλα, τυλίγεις σε ρολό και κόβεις σε 8 κομμάτια.
Μεταφέρεις τα ρολάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί, τα καλύπτεις με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνεις σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 20-22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Για την επικάλυψη (frosting): βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζεις το ταψί από το φούρνο, αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύνεις με το frosting.