Νάτσος με σάλσα αβοκάντο και Μακεδονικό Ταχίνι

Ετοίμασε νάτσος με αραβικές πίτες, δίνοντας μια πιο μεσογειακή νότα στο σνακ αυτό! Σπιτικά, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, αυτά τα νάτσος θα γίνουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων αφού μπορούν να ετοιμαστούν μέσα σε χρόνο – μηδέν!

Θα χρειαστείς:

  • 4 αραβικές πίτες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λάιμ
  • 3 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
  • 1 χούφτα κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • μπαχαρικά (1κ.γ. αλάτι,1 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. κύμινο,1 κ.γ. πάπρικα, πιπέρι)

Κόβεις σε ακανόνιστα κομμάτια ή τριγωνάκια τις αραβικές πίτες. Τις απλώνεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τις ραντίζεις με ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά για να λαδωθούν όλα τα κομμάτια.
Σε ένα μπολάκι βάζεις τα μπαχαρικά, ανακατεύεις και πασπαλίζεις τις αραβικές για να πάει παντού. Ψήνεις για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο).
Για τη σάλτσα: Καθαρίζεις και κόβεις σε μικρό καρεδάκι (ζάρι) το αβοκάντο και το ίδιο κάνεις και με τις ντομάτες.
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τα βάζεις όλα σε ένα μπολ.
Τέλος, προσθέτεις 2 κ.τ.σ. από το Μακεδονικό Ταχίνι, τον χυμό από μισό λάιμ και ανακατεύεις.
Σερβίρεις τα νάτσος σε πιάτο και από πάνω τη σάλτσα με το αβοκάντο, το γιαούρτι που έχεις αραιώσει σε λίγο νερό, λίγο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι φρέσκο και λάιμ.
Ολοκληρώνεις, ραντίζοντας με το Μακεδονικό Ταχίνι που έχει περισσέψει.

Καλή απόλαυση!