Μπισκότο στο ταψί με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί: μια γευστική εμπειρία που δεν θέλεις να χάσεις! Πορτοκάλι και σοκολάτα ενωμένα σε ένα κολασμένο μπισκότο! Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν… μοίρασε κουτάλια και ξεκινάμε!
Θα χρειαστείς:
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. καστανή ζάχαρη
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 90 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
Για το γαρνίρισμα
- παγωτό
- λιωμένη σοκολάτα
- λιωμένο Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε.
- Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν.
- Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 23 – 26 εκ) απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
- Ρίχνουμε τα μισά κομμάτια της κουβερτούρας και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετούμε από πάνω τα άλλα μισά κομμάτια σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, για 25 – 30 λεπτά.
- Όταν οι άκρες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με παγωτό στη μέση και γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι.