Μπάρες με ξηρούς καρπούς και Μακεδονικό Ταχίνι με Ρόδι & Cranberries

Πεντανόστιμες μπάρες που αποτελούν την ιδανική λύση για ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ. Κατάλληλες για πρωινό ή κολατσιό, για να τις πάρουν τα παιδιά στο σχολείο ή για να τις έχεις μαζί σου στη δουλειά, στο δρόμο, στα ταξίδια.

Θα χρειαστείς:

  • 70 γρ. αμύγδαλα
  • 10 βασιλικούς χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια, μουλιασμένους σε καυτό νερό για 1 ώρα
  • 300 γρ. κάσιους, μουλιασμένα σε καυτό νερό για 5 ώρες
  • 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Ρόδι & Cranberries
  • 120 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 30ml μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 30 γρ. cranberries, αποξηραμένα
  • 20 γρ. λευκή κουβερτούρα

Μουλιάζεις τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 30 λεπτά, τους μεταφέρεις σε μπλέντερ και χτυπάς, αφού προσθέσεις και τα αμύγδαλα.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, μεταφέρεις σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ, διαστάσεων 27x14x6 εκ. και πιέζεις καλά την επιφάνεια με τη βάση ενός ποτηριού.
Παράλληλα, μουλιάζεις τα κάσιους για 5 ώρες σε καυτό νερό, μέχρι να μαλακώσουν τελείως και λιώνεις τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βάζεις στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάς, μέχρι να έχεις μια ομοιογενή, βελούδινη κρέμα.
Περιχύνεις, με αυτή, τη βάση, γαρνίρεις με τα αποξηραμένα cranberries και σχηματίζεις “γραμμές” λευκής κουβερτούρας στην επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Μεταφέρεις στη συντήρηση του ψυγείου και αφήνεις για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα, κόβεις σε μπάρες και σερβίρεις.
Οι μπάρες διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 μέρες ή στο ψυγείο για έως και 15 μέρες.

Καλή απόλαυση!