Μελιτζανοσαλάτα με Μακεδονικό Ταχίνι

Η σπιτική μελιτζανοσαλάτα έχει ξεχωριστή θέση σε κάθε Ελληνικό τραπέζι και αποτελεί ένα αγαπημένο πιάτο που σερβίρεται είτε ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό. Η προσθήκη του ταχινιού δίνει μια ιδιαίτερη, βελούδινη γεύση και ξεχωριστό άρωμα στη συνταγή, με αποτέλεσμα το παραδοσιακό αυτό πιάτο να είναι ακόμη πιο νόστιμο και θρεπτικό!

Θα χρειαστείς:

  • 2 μελιτζάνες
  • 40 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 10ml λεμόνι
  • 5ml μέλι
  • 10ml μηλόξυδο
  • 10ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Ψήνεις τις μελιτζάνες σε φλόγα από εστία αερίου ή από γκαζάκι ή εναλλακτικά, σε κάρβουνο (αν δεν έχεις πρόσβαση σε φωτιά, τις ψήνεις στο γκριλ του φούρνου).
Με μια τσιμπίδα, τις γυρνάς από όλες τις πλευρές για να ψηθούν καλά και να μαραθούν σε κάθε σημείο της επιφάνειάς τους.
Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου
Έπειτα, τις ξεφλουδίζεις καλά με ένα κοφτερό μαχαίρι, μεταφέρεις τη σάρκα τους σε μια επιφάνεια κοπής και τις ψιλοκόβεις.
Βάζεις σε ένα μπολ το Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό με λίγο νερό και ανακατεύεις καλά με ένα αυγοδάρτη.
Πολτοποιείς το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Παράλληλα, προσθέτεις το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το λεμόνι και το μέλι, την ψιλοκομμένη μελιτζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.
Τέλος, προσθέτεις τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

Καλή απόλαυση!