Μαριναρισμένες φράουλες με μαστίχα και δυόσμο & σάλτσα με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Από τους πιο απολαυστικούς τρόπους να γευτείς τις φράουλες και ένα γλύκισμα για να σερβίρεις ως επιδόρπιο στα ανοιξιάτικα τραπέζια!
Θα χρειαστείς:
- 400 γρ. φράουλες
- 30 γρ. ζάχαρη
- 50ml λικέρ μαστίχα
- 30 φυλλαράκια δυόσμου
Πλένεις καλά τις φράουλες, αφαιρείς τα κοτσάνια, τις κόβεις στα τέσσερα και τις τοποθετείς σε μπολ.
Προσθέτεις τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το δυόσμο, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσουν.
Για τη σάλτσα
- 340 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 200ml κρέμα γάλακτος
Σε μια κατσαρόλα βάζεις την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την τοποθετείς σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύεις μέχρι να βράσει και αποσύρεις από τη φωτιά.
Προσθέτεις το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτεις τη σάλτσα σοκολάτας πάνω στις μαριναρισμένες φράουλες.