Λουκουμάδες μελιτζάνας με φέτα & dip από Μακεδονικό Ταχίνι

Ένα γρήγορο, πεντανόστιμο αλλά ταυτόχρονα, θρεπτικό συνοδευτικό που αποτελεί τον ιδανικό μεζέ για κάθε περίσταση!

Για τις μελιτζάνες, θα χρειαστείς:

  • 370 γρ. σάρκα μελιτζάνας (περίπου 3 μελιτζάνες)
  • 50 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. σκορδόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 400ml μπύρα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • αλάτι

Λαδώνεις τις μελιτζάνες και τις τρυπάς με ένα μαχαίρι κατά μήκος. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφού τοποθετήσεις τις μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις ψήνεις για 45-55 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνεις να κρυώσουν για να μπορέσεις να τις δουλέψεις. Κόβεις τα καπάκια τους και τις καθαρίζεις προσεκτικά. Στη συνέχεια, παίρνεις το σαρκώδες μέρος, το κόβεις σε κύβους και το αφήνεις σε ένα σουρωτήρι να σουρώσει καλά.
Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι και ρίχνεις τη μπύρα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προσθέτεις τις μελιτζάνες, τα κυβάκια φέτας, το σκορδόλαδο, λίγο αλάτι και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύεις όλα τα υλικά μέσα στο χυλό.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζεις ηλιέλαιο και το αφήνεις να κάψει καλά. Με δυο μεγάλα κουτάλια παίρνεις λίγο λίγο από το μείγμα και δίνεις σχήμα στους λουκουμάδες (διαδικασία κενέλ). Τους τηγανίζεις σε καυτό λάδι, τους γυρνάς απ’ όλες τις πλευρές να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και στη συνέχεια, τους αφαιρείς και τους τοποθετείς σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για το dip, θα χρειαστείς:

Σε ένα μπολ βάζεις το Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό, το γιαούρτι, το λάδι και τη sweet chilli και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Καλή απόλαυση!