Κρεμμυδόσουπα με Μακεδονικό Ταχίνι
Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής γαλλικής κρεμμυδόσουπας, με την πλούσια, μεστή γεύση και ακαταμάχητη υφή που της δίνει το Μακεδονικό Ταχίνι. Ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Για τη σούπα, θα χρειαστείς:
- 80ml ελαιόλαδο
- 2 κιλά μεγάλα λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες (περασμένα από το μαντολίνο)
- 10 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 30 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 200ml κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ζεστό
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα, θα χρειαστείς:
- 50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
- 25 γρ. ζεστό νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- πιπέρι
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
Περνάς τα κρεμμύδια από το μαντολίνο και τα σοτάρεις στο ελαιόλαδο, μαζί με το σκόρδο.
Μόλις πάρουν ελαφρώς χρώμα, χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 60 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν εντελώς.
Προσθέτεις το ταχίνι και ανακατεύεις. Έπειτα, προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζεις για 40 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Για το σερβίρισμα, βάζεις σε ένα μπολ τα αντίστοιχα υλικά, ανακατεύεις καλά και γαρνίρεις.