Κουραμπιέδες με Μακεδονικό Ταχίνι
Τριφτοί, βουτυράτοι και αρωματικοί, αυτοί οι κουραμπιέδες είναι συναρπαστικοί!
Για τους κουραμπιέδες, θα χρειαστείς:
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 30 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
- 1 κ.γ. ανθόνερο (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα, θα χρειαστείς:
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. ανθόνερο (προαιρετικά)
Βγάζεις το βούτυρο τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από το ψυγείο, για να μαλακώσει.
Τοποθετείς τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα καβουρδίζεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Έπειτα, τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάς το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και χτυπάς για ακόμα 10 λεπτά. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο χτύπημα αυτών των 2 υλικών – πρέπει να μοιάζει σαν σαντιγί.
Έπειτα, προσθέτεις στο μείγμα το εκχύλισμα βανίλιας, το ταχίνι, το ανθόνερο και τα αμύγδαλα, και ανακατεύεις με μια σπάτουλα.
Κοσκινίζεις στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα μείγμα που μοιάζει με τρίμμα.
Πλάθεις στρογγυλούς κουραμπιέδες (περίπου 30 γρ.) και τους αραδιάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνεις τους κουραμπιέδες να κρυώσουν σε σχάρα και έπειτα, τους σερβίρεις σε πιατέλα, τους ραντίζεις προαιρετικά με λίγο ανθόνερο και τους κοσκινίζεις με ζάχαρη άχνη.