Κέικ με μπανάνες, χουρμάδες και Μακεδονικό Ταχίνι
Αυτό το υγιεινό μπανανόψωμο θα το αγαπήσεις. Είναι αφράτο, νόστιμο και έξτρα αρωματικό και αποτελεί την καλύτερη ιδέα για ένα εξαιρετικό πρωινό, σνακ, ή γλύκισμα.
Θα χρειαστείς:
- 3 ώριμες μπανάνες (2 μέσα στο κέικ και 1 από πάνω)
- 2 αυγά
- 100 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 80 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. baking powder
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 30ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Σε ένα μπλέντερ πολτοποιείς τις δύο μπανάνες με τους χουρμάδες, τα αυγά και το ταχίνι.
Μεταφέρεις σε ένα μπολ, προσθέτεις και το γιαούρτι και ανακατεύεις.
Συνεχίζεις, προσθέτοντας το αλεύρι και το baking powder.
Παράλληλα, διαλύεις τη μαγειρική σόδα στο χυμό από το πορτοκάλι, την προσθέτεις στο μείγμα και συνεχίζεις να ανακατεύεις καλά.
Μεταφέρεις σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ, διαστάσεων 27x14x6 εκ., προσθέτεις από πάνω μια μπανάνα κομμένη στη μέση και πασπαλίζεις με 20 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζεις από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει, πριν το κόψεις σε φέτες.