Καρυδόπιτα με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και γλάσο σοκολάτας

Ένα παραδοσιακό γλυκό, γεμάτο γεύσεις και αρώματα απολαμβάνουν όλοι!

Για το σιρόπι, θα χρειαστείς:

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300ml νερό
  • 1 στικ κανέλα

Για την καρυδόπιτα, θα χρειαστείς:

  • 200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. καρύδια
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Σε μια κατσαρόλα βάζεις τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας και την τοποθετείς σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Βάζεις στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάς με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνεις ταχύτητα και προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτεις το γάλα, χτυπάς για δύο λεπτά ακόμα και το αφήνεις στην άκρη.
Προσθέτεις στο μείγμα το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια και το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνεις μια φόρμα του κέικ και απλώνεις το μείγμα. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνεις για περίπου 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμη η καρυδόπιτα, τη σιροπιάζεις όσο είναι ακόμα ζεστή με το κρύο σιρόπι και την αφήνεις να κρυώσει.

Για το γλάσο, θα χρειαστείς:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις την κουβερτούρα, το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και την κρέμα γάλακτος, τοποθετείς σε δυνατή φωτιά και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφαιρείς από τη φωτιά και περιχύνεις το γλάσο πάνω στην καρυδόπιτα.

Καλή απόλαυση!