Καροτοκεφτέδες με Μακεδονικό Ταχίνι

Ψάχνεις ιδέες για ένα ελαφρύ γεύμα, ιδανικό συνοδευτικό ή σνακ; Σου έχουμε τη λύση! Δοκίμασε αυτούς τους υπέροχους, τραγανούς, μυρωδάτους καροτοκεφτέδες! Φτιάχνονται εύκολα, τρώγονται ζεστοί (κατευθείαν από το τηγάνι) και είναι πεντανόστιμοι!

Θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. καρότα καθαρισμένα
  • 2 κ.γ. κάρυ
  • 2 κ.σ. Μακεδονικό Tαχίνι Κλασσικό
  • 50 γρ. τρίμμα φρυγανιάς για τη γέμιση
  • τρίμμα φρυγανιάς για πανάρισμα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. σκορδόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ηλιέλαιο

Βράζεις σε μια κατσαρόλα τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα τοποθετείς σε ένα μπολ όπου και τα πολτοποιείς πολύ καλά με ένα πιρούνι ή με το μπίμερ, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές καρότου.
Προσθέτεις τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τρίμμα φρυγανιάς, το κάρυ, το σκορδόλαδο, το Μακεδονικό Tαχίνι Κλασσικό, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύεις μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση ζύμης. Αν το μείγμα είναι υδαρές, προσθέτεις λίγη φρυγανιά ακόμα και το βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Αφού λαδώσεις λίγο τα χέρια σου για να μην κολλάει το μείγμα, πλάθεις στρογγυλούς καροτοκεφτέδες.
Στη συνέχεια, απλώνεις το υπόλοιπο τρίμμα φρυγανιάς σε ένα ταψί και τους πανάρεις.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτεις ηλιέλαιο και το αφήνεις να κάψει καλά.
Τηγανίζεις τους καροτοκεφτέδες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια, τους τοποθετείς πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Καλή απόλαυση!