Καλαμάκια κοτόπουλο με σος από γιαούρτι και Μακεδονικό Ταχίνι με Λεμόνι

Ένα all time classic φαγητό, με μια πρωτότυπη, δροσερή και άκρως απολαυστική σος, που θα σε εκπλήξει ευχάριστα!

Για το κοτόπουλο, θα χρειαστείς:

  • ξύλινα καλαμάκια
  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • 80ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μέλι
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/4 κ.γ. κάρι

Για τη σος, θα χρειαστείς:

  • 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Λεμόνι
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 3 κ.σ. νερό

Σε μια επιφάνεια κοπής, κόβεις το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και τις μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις σε αυτό όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις, κλείνεις με μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 12 ώρες.
Βρέχεις καλά τα ξύλινα καλαμάκια και περνάς τις μπουκιές κοτόπουλο σε καθένα από αυτά. Έπειτα, ψήνεις σε barbeque ή στο φούρνο σε αντιστάσεις στους 200°C, για 25-35 λεπτά.
Για τη σος, ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρεις, γαρνίροντας με αράβικη πίτα, πράσινη σαλάτα και φέτες από λεμόνι.

Καλή απόλαυση!