Γεμιστές γλυκοπατάτες με χοιρινό & επικάλυψη από Μακεδονικό Ταχίνι με κρέμα τυριού
Η απόλυτη συνταγή για χοιρινό που λιώνει στο στόμα και που, σε συνδυασμό με το δροσερό μείγμα από το τυρί κρέμα και το Μακεδονικό Ταχίνι, αποτελεί την τέλεια γέμιση για τις πιο απολαυστικές γλυκοπατάτες που έχεις δοκιμάσει!
Θα χρειαστείς:
- 700 γρ. χοιρινό για τηγάνι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3 γλυκοπατάτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 100ml λευκό κρασί
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 50ml ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
- 400 γρ. κρέμα τυριού
Βάζεις το τηγάνι με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει, προσθέτεις το χοιρινό και το γυρνάς από όλες τις πλευρές για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα. Προσθέτεις κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, σβήνεις με κρασί.
Έπειτα, προσθέτεις νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και βάζεις τη μουστάρδα και το θυμάρι. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να βράσει το κρέας και να χυλώσει η σάλτσα.
Κατά διαστήματα ανακατεύεις και προσθέτεις νερό αν το κρέας παραμένει σκληρό.
Σε μία κατσαρόλα, βάζεις τις γλυκοπατάτες, γεμίζεις με νερό και τις βράζεις μέχρι να μπορέσεις να τις τρυπήσεις με ευκολία με ένα μαχαιράκι.
Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνεις να κρυώσουν καλά, τις κόβεις κατά μήκος και με ένα κουταλάκι, αφαιρείς το εσωτερικό της γλυκοπατάτας.
Προσθέτεις το χοιρινό στο εσωτερικό της γλυκοπατάτας.
Σε ένα μπολ βάζεις το Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό και την κρέμα τυριού και ανακατεύεις καλά. Στρώνεις το μείγμα πάνω στις γεμιστές γλυκοπατάτες και τις αφήνεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.