Φανουρόπιτα με Μακεδονικό Ταχίνι

Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής, που οδηγεί όμως σε εξίσου γευστικό αποτέλεσμα! Η φανουρόπιτα με Μακεδονικό Ταχίνι είναι από τα πιο απλά αλλά και τα πιο νόστιμα, νηστίσιμα κέικ, με πλούσια γεύση και υπέροχο άρωμα!

Θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
  • 400ml νερό, ζεστό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα

Βάζεις τις σταφίδες σε ζεστό νερό και τις αφήνεις να μουλιάσουν για 1 ώρα. Έπειτα, τις σουρώνεις και κρατάς το νερό.
Βάζεις τις σταφίδες σε ένα μπολ, προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και ανακατεύεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το ταχίνι, το νερό (που είχες τις σταφίδες) και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και ανακατεύεις.
Τέλος, διαλύεις τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το μείγμα, το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ.
Προσθέτεις και τις σταφίδες και τα καρύδια, και ανακατεύεις.
Λαδώνεις και αλευρώνεις ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 25 εκ. και απλώνεις εκεί το μείγμα.
Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170° στην κάτω σχάρα, για 60 λεπτά.

Καλή απόλαυση!