Donuts με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο

Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό, γεμιστό donut; Η απάντηση είναι…. ΚΑΝΕΙΣ! Ειδικά όταν η γέμιση αποτελείται από Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο, το αποτέλεσμα είναι απλά… ακαταμάχητο! Ακολούθησε την παρακάτω απλή, γρήγορη συνταγή για απολαυστικά, αφράτα donuts που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους!

Θα χρειαστείς:

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. γάλα χλιαρό
  • 16 γρ. ξηρή μαγιά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 25 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το γλάσο

Για το πασπάλισμα

  • νιφάδες σοκολάτας

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, τη βανίλια και το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο και ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου 5 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • ‘Έπειτα, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1cm.
  • Κόβουμε τα donuts με στρογγυλό κουπάτ 6cm ή ποτήρι με μεγάλο χείλος και σχηματίζουμε την τρύπα με κουπάτ 2-2,5cm ή μικρότερο ποτήρι με στενό άνοιγμα. Αφού τα κόψουμε, τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα ακόμη.
  • Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο. Ροδίζουμε και από τις δυο πλευρές για 1-2 λεπτά από την κάθε μια. Στραγγίζουμε καλά. Αφού κρυώσουν, αλείφουμε με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και προσθέτουμε από πάνω τις νιφάδες σοκολάτας.

Καλή απόλαυση!