Donuts με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Ποιός μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό, γεμιστό donut; Η απάντηση είναι…. ΚΑΝΕΙΣ! Ειδικά όταν η γέμιση αποτελείται από Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο, το αποτέλεσμα είναι απλά… ακαταμάχητο! Ακολούθησε την παρακάτω απλή, γρήγορη συνταγή για απολαυστικά, αφράτα donuts που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους!
Θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη
- 200 γρ. γάλα χλιαρό
- 16 γρ. ξηρή μαγιά
- 40 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκους
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το γλάσο
- 200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Για το πασπάλισμα
- νιφάδες σοκολάτας
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, τη βανίλια και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και ζυμώνουμε με το χέρι για περίπου 5 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- ‘Έπειτα, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1cm.
- Κόβουμε τα donuts με στρογγυλό κουπάτ 6cm ή ποτήρι με μεγάλο χείλος και σχηματίζουμε την τρύπα με κουπάτ 2-2,5cm ή μικρότερο ποτήρι με στενό άνοιγμα. Αφού τα κόψουμε, τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα ακόμη.
- Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο. Ροδίζουμε και από τις δυο πλευρές για 1-2 λεπτά από την κάθε μια. Στραγγίζουμε καλά. Αφού κρυώσουν, αλείφουμε με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και προσθέτουμε από πάνω τις νιφάδες σοκολάτας.