Donuts με γλάσο από Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι και φυστίκι

Τα donuts έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας αφού αποτελούν το τέλειο γλύκισμα για το πρωινό μας, για τον απογευματινό καφέ, για κάθε στιγμή της μέρας!
Ειδικά η συνταγή που ακολουθεί, για donuts με γλάσο από Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι και φυστίκι, είναι πραγματικά ακαταμάχητη! Δοκίμασέ τη και… θα μας θυμηθείς!

Για τη ζύμη, θα χρειαστείς:

  • 3 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι Κλασσικό
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτεις το νερό και το λιναρόσπορο και το αφήνεις στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το κάρδαμο και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρώς το Μακεδονικό Ταχίνι και το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζεις αργά το σιρόπι σφενδάμου, χτυπώντας συνεχώς.
Προσθέτεις το μείγμα με το λιναρόσπορο και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύεις ελαφρώς. Αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C. Παίρνεις ένα αντικολλητικό ταψί και το αλείφεις με λίγο ηλιέλαιο. Για κάθε donut, παίρνεις 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνεις για 15 λεπτά και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Για το γλάσο, θα χρειαστείς:

Βάζεις το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάς ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτεις σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζεις να χτυπάς, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή που θέλεις.
Παίρνεις τα ντόνατς, τα βουτάς στο γλάσο μέχρι τη μέση και πασπαλίζεις με το φυστίκι Αιγίνης.

Καλή απόλαυση!