Crème Brûlée σοκολάτας με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο & καραμελωμένα φουντούκια
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό, απολαυστικό γλυκό, με πλούσια γεύση από Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και τραγανά φουντούκια;
Για την κρέμα, θα χρειαστείς:
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 200ml γάλα
- 170 γρ. ζάχαρη
- 190 γρ. κρόκους αυγών (κρόκοι από 8 μεγάλα αυγά)
- 300 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα ζάχαρης (85 γρ.) και την τοποθετείς σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύεις με μια κουτάλα και αποσύρεις από τη φωτιά πριν πάρει βράση το μείγμα.
Χτυπάς στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνεις με προσοχή, σιγά σιγά, το ζεστό μείγμα της κρέμας γάλακτος που είχες ετοιμάσει μέσα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Προσθέτεις το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, μοιράζεις το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα και ψήνεις για 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσουν.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια, θα χρειαστείς:
- 200 γρ. φουντούκια
- 95 γρ. ζάχαρη
- 75ml νερό
Σε ένα τηγάνι βάζεις το νερό και τη ζάχαρη και το τοποθετείς σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
Σπας τα φουντούκια σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτεις στο τηγάνι και ανακατεύεις συνέχεια με μια κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν.
Τα αφαιρείς από τη φωτιά και τα τοποθετείς πάνω στην Crème Brûlée.