Buddha bowl με γλυκοπατάτα, κινόα και σος Μακεδονικό Ταχίνι Ολικής Άλεσης
Πεινάς και έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου; Φτιάξε το πιο νόστιμο buddha bowl, το οποίο θα σου δώσει την απαραίτητη δύναμη και ενέργεια χωρίς να χάνει τίποτα από την απόλαυση!
Για το buddha bowl, θα χρειαστείς:
- 50 γρ. άβραστη κινόα
- 150 γρ. βρασμένα ρεβίθια
- 150 γρ. καλαμπόκι
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σος, θα χρειαστείς:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι Ολικής Άλεσης
- 25 γρ. ζεστό νερό
- 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- αλάτι, πιπέρι
Ξεπλένεις καλά την κινόα και τη βράζεις σε αναλογία 2:1 (2 μέρη νερό και 1 κινόα). Έπειτα, χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις το σκεύος και το αφήνεις να σιγοβράζει για 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια, σκεπάζεις με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
Παράλληλα, καθαρίζεις τη γλυκοπατάτα και την κόβεις σε μεσαίες μπουκιές, τις οποίες και μεταφέρεις σε αντικολλητικό ταψί, ραντίζεις με ελαιόλαδο και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι. Ψήνεις τις γλυκοπατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C ,για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Για τη σος, βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά. Αν δεν είναι αρκετά λεπτόρευστο το μείγμα, προσθέτεις 1-2 κουταλιές της σούπας νερό.
Τέλος, βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνεις με τη σος.