Αφράτη μους λευκής σοκολάτας με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο

Το γρήγορο γλύκισμα που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλεις κάτι με ελάχιστα υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Θα χρειαστείς:

Σε ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ βάζεις τη λευκή κουβερτούρα και το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και το τοποθετείς σε μια κατσαρόλα με νερό – χωρίς το σκεύος να εφάπτεται με το νερό – σε μέτρια φωτιά. Η διαδικασία ονομάζεται μπεν μαρί και γίνεται για ευαίσθητα υλικά, όπως το βούτυρο, η κουβερτούρα κλπ.
Μόλις λιώσει, αφήνεις το μείγμα να κρυώσει. Βάζεις στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάς με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Προσέχεις να έχει κρυώσει το μείγμα της λευκής κουβερτούρας με το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και προσθέτεις σιγά σιγά μέσα στο μπολ τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μοιράζεις το μείγμα σε ποτήρια και τα βάζεις στο ψυγείο να κρυώσουν.

Καλή απόλαυση!