Βελουτέ κολοκύθας με κρέμα τυριού και Μακεδονικό Ταχίνι
Μια σούπα τόσο κρεμώδης και νόστιμη, που θα γίνει η αγαπημένη σου! Η προσθήκη του Μακεδονικού Ταχινιού δίνει επιπλέον νοστιμιά σε αυτή την αρωματική, πλούσια σε γεύση αλλά και θρεπτικά οφέλη συνταγή, που θα σε συντροφεύει τις κρύες νύχτες του χειμώνα… και όχι μόνο!
Θα χρειαστείς:
- 1 κολοκύθα μικρή
- 1 κολοκύθι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας
- 1 μπαχάρι
- 1 κ.σ. σκορδόλαδο
- 40ml ελαιόλαδο
- 40ml ηλιέλαιο
- 60 γρ. μέλι
- 3 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμάς
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το καρότο, το κολοκύθι και τα φρέσκα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Αλατίζουμε και αφήνουμε τα λαχανικά μας να ζεσταθούν καλά, ανακατεύοντας για να μη κολλήσουν.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα – την οποία έχουμε πρώτα καθαρίσει καλά και κόψει σε κομμάτια – και την αφήνουμε να σωταριστεί σε χαμηλή φωτιά μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά, για περίπου 10′.
- Προσθέτουμε το σκορδόλαδο, ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπάσει καλά τα λαχανικά μας. Έπειτα, προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, το μπαχάρι και τον κουρκουμά και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
- Μόλις γίνει αυτό, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι. Αφαιρούμε το μπαχάρι, την κανέλα και τη δάφνη και στη συνέχεια, πολτοποιούμε τη σούπα πολύ καλά με το μπίμερ.
- Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί στη σούπα. Αλατίζουμε, αν κρίνουμε απαραίτητο.
- Μόλις τη σερβίρουμε, προσθέτουμε μια κουταλιά κρέμα τυριού.