Τραγανά μπισκότα με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο

Ιδανικό συνοδευτικό για το γάλα, τον καφέ ή ακόμα και… σκέτα! Νηστίσιμα και υγιεινά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις!

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 300 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
  • 100 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • 100 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλα

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας (είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε γάντια μας χρήσης σε αυτό το σημείο).
  • Όταν μετά από λίγα λεπτά το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα, αφού πρώτα τους έχουμε δώσει σχήμα. Οι αναλογίες βγάζουν περίπου 18 μπισκότα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Tips

  • Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε την ώρα ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν μας φαίνονται πολύ μαλακά εκείνη τη στιγμή, μόλις κρυώσουν θα “δέσουν”.
  • Αν δεν έχουμε αλεύρι βρώμης, απλά χτυπάμε τη βρώμη στο blender μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε την ίδια συνταγή και με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, αν θέλουμε να φτιάξουμε μπισκότα πορτοκαλιού.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης(Cool Artisan).