Τραγανά μπισκότα με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
Ιδανικό συνοδευτικό για το γάλα, τον καφέ ή ακόμα και… σκέτα! Νηστίσιμα και υγιεινά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις!
Υλικά
- 250 γρ αλεύρι βρώμης
- 300 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
- 100 γρ φουντούκια, χοντροσπασμένα
- 100 γρ μέλι
- 15 γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύτε με έναν αυγοδάρτη.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας (είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε γάντια μας χρήσης σε αυτό το σημείο).
- Όταν μετά από λίγα λεπτά το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθετε στρόγγυλα μπαλάκια.
- Καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετείτε τα μπισκότα, αφού πρώτα τους έχετε δώσει σχήμα. Οι αναλογίες βγάζουν περίπου 18 μπισκότα.
- Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
- Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
Tips
- Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσετε την ώρα ψησίματος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν σας φαίνονται πολύ μαλακά εκείνη τη στιγμή, μόλις κρυώσουν θα “δέσουν”.
- Αν δεν έχετε αλεύρι βρώμης, απλά χτυπάτε τη βρώμη στο blender μέχρι να γίνει σκόνη.
- Μπορείτε να ετοιμάσετε την ίδια συνταγή και με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, αν θέλετε να φτιάξετε μπισκότα πορτοκαλιού.
Καλή απόλαυση!