Τιραμισού με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο

Θεϊκό τιραμισού χωρίς αυγά – ένας μοναδικός γευστικός συνδυασμός της παραδοσιακής γεύσης του καφέ Espresso με το άρωμα του καβουρδισμένου σουσαμιού και του κακάο, που σίγουρα θα λατρέψετε!

Υλικά

  • 200ml καφέ εσπρέσσο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. κακάο, σε σκόνη + extra για το πασπάλισμα
  • 200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 480ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
  • 24 μπισκότα τύπου σαβαγιάρ

Οδηγίες εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον καφέ, το κακάο και 45 γραμμάρια ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Έπειτα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται σαντιγί. Μόλις ξεκινά να σχηματίζεται, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αμέσως μετά, προσθέτουμε στον κάδο το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Κατόπιν, ρίχνουμε στον κάδο το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και ανακατεύουμε εκ νέου.
  • Στη συνέχεια, βουτάμε τα μισά μπισκότα μέχρι τη μέση στο μπολ με τον καφέ και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25Χ20εκ. με την στεγνή πλευρά τους να εφάπτεται σε αυτό.
  • Ακριβώς από πάνω καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, τα οποία βουτάμε επίσης.
  • Τέλος, περιχύνουμε ομοιόμορφα την κρέμα που περίσσεψε, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να σφίξει για 2-3 ώρες.
  • Μόλις σφίξει, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο chef Γιώργος Τσούλης