Θρεπτικές μπάρες με Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι και κουβερτούρα

Ένα πανεύκολο, γρήγορο και απολαυστικό σνακ για κάθε στιγμή της μέρας! Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και με υπέροχη γεύση, οι μπάρες αυτές αποτελούν τα ιδανικά energy bites που μπορείτε να έχετε παντού και πάντα μαζί σας.

Υλικά

  • 350 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι
  • 70 γρ. μέλι
  • 150 γρ. βρώμη
  • 120 γρ. καρύδια
  • 120 γρ. ηλιόσπορο
  • 120 γρ. ξανθή σταφίδα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
  • 300 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Πολτοποιούμε ελαφρώς τη βρώμη στο μούλτι και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τους ξηρούς καρπούς, χωρίς όμως να τους θρυμματίσουμε πάρα πολύ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι, τα μπαχαρικά, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά.
  • Σε ένα μικρό ταψί 20cm x 30cm τοποθετούμε μία λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα για τις μπάρες και πιέζουμε πολύ καλά έτσι ώστε να αφαιρέσουμε όλο τον αέρα (δίνουμε αρκετή προσοχή σε αυτό το σημείο γιατί αν δεν τις πατήσουμε καλά, υπάρχει πιθανότητα να θρυμματίζονται).
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την απλώνουμε πάνω από τις μπάρες. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Κόβουμε ή σπάμε με τα χέρια τις μπάρες σε ατομικές μερίδες και απολαμβάνουμε. Τις αποθηκεύουμε εκτός ψυγείου αλλά αν θέλουμε να τις διατηρήσουμε δροσερές, τις μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο chef Λάμπρος Βακιάρος.