Θρεπτικές μπάρες με Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι και κουβερτούρα

Ένα πανεύκολο, γρήγορο και απολαυστικό σνακ για κάθε στιγμή της μέρας! Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και με υπέροχη γεύση, οι μπάρες αυτές αποτελούν τα ιδανικά energy bites που μπορείτε να έχετε παντού και πάντα μαζί σας.

Υλικά

  • 350 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι
  • 70 γρ μέλι
  • 150 γρ βρώμη
  • 120 γρ καρύδια
  • 120 γρ ηλιόσπορος
  • 120 γρ ξανθή σταφίδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρεζα κύμινο
  • 1 πρέζα αλάτι θαλασσινό
  • 300 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Πολτοποιείτε ελαφρώς τη βρώμη στο μούλτι και την βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τους ξηρούς καρπούς χωρίς όμως να τους κόψετε πάρα πολύ.
  • Αδειάζετε το Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι από το βάζο στο μπολ, προσθέτετε τα μπαχαρικά, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύετε το μείγμα πολύ καλά.
  • Σε ένα μικρό ταψί 20cmΧ30cm τοποθετείτε μία λαδόκολα, αδειάζετε το μείγμα για τις μπάρες και πιέζετε πολύ καλά έτσι ώστε να αφαιρέσετε όλο τον αέρα (δώστε αρκετή προσοχή σε αυτό το σημείο γιατί αν δεν τις πατήσετε καλά, υπάρχει πιθανότητα να θρυμματίζονται).
  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την απλώνετε πάνω από τις μπάρες. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Κόβετε ή σπάτε με τα χέρια τις μπάρες σε ατομικές μερίδες και απολαμβάνετε. Τις αποθηκεύετε εκτός ψυγείου αλλα αν θέλετε να τις έχετε δροσερές, τις μεταφέρετε στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο chef Λάμπρος Βακιάρος.