Ταρταλέτες με γέμιση γκανάς σοκολάτας και μους από Μακεδονικό Ταχίνι

Ατομικές ταρταλέτες για να γλυκάνεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Ο μοναδικός συνδυασμός σοκολάτας, μπισκότου και Μακεδονικού Ταχινιού, θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γκανάς σοκολάτας

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μέλι

Για τη μους ταχινιού

Για τη διακόσμηση

  • λίγο Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια
  • λίγο κακάο σε σκόνη

Οδηγίες Εκτέλεσης

Για τις ταρταλέτες

  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι και την άχνη ζάχαρη, δουλεύοντας τα υλικά με τα δάχτυλα. Όταν ανακατευτούν, προσθέτουμε το αυγό και ομογενοποιούμε τη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 35γρ. και τις ανοίγουμε με τον πλάστη σε δίσκους. Τις προσαρμόζουμε σε βουτυρωμένα φορμάκια και κόβουμε όση ζύμη περισσεύει.
  • Αφήνουμε τα φορμάκια στην κατάψυξη και παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Όταν ο φούρνος έχει ζεσταθεί ικανοποιητικά,ψήνουμε τα ταρτάκια για 18-20 λεπτά περίπου.
  • Ξεφουρνίζουμε τις ταρταλέτες και μετά από λίγο τις ξεφορμάρουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη μους από Μακεδονικό Ταχίνι

  • Χτυπάμε στο μίξερ, στην πιο δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι, συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να πήξει καλά η μους. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, ώστε να διατηρηθούν οι σοκολατένιες ανταύγειες.
  • Μεταφέρουμε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη γκανάς σοκολάτας

  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Όταν έχει πάρει βράση η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την προσθέτουμε στη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, συμπληρώνοντας παράλληλα το μέλι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Όσο είναι ακόμα ρευστή η γκανάς, τη μοιράζουμε στις ταρταλέτες δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, κάνουμε ροζέτες με μους πάνω από τη γκανάς και διακοσμούμε με κομμάτια Μακεδονικού Χαλβά με γεύση Βανίλια και λίγο κακάο σε σκόνη.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε η food blogger Ιωάννα Σταμούλου (Sweetly).