Ταρταλέτες με γέμιση γκανας σοκολάτας και μους από Μακεδονικό Ταχίνι

Ένας συγκλονιστικός συνδυασμός μπισκότου, σοκολάτας και ταχινιού!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 80 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γκανάς σοκολάτας

  • 150 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Για τη μους ταχινιού

Για τη διακόσμηση

  • λίγο Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια
  • λίγο κακάο σε σκόνη

Οδηγίες Εκτέλεσης

Για τις ταρταλέτες

  • Ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι, το αλάτι και την άχνη ζάχαρη, δουλεύοντας τα υλικά με τα δάχτυλα. Όταν ανακατευτούν, προσθέτετε το αυγό και ομογενοποιείτε τη ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 35γρ. και τις ανοίγετε με τον πλάστη σε δίσκους. Τις προσαρμόζετε σε βουτυρωμένα φορμάκια και κόβετε όση ζύμη περισσεύει.
  • Αφήνετε τα φορμάκια στην κατάψυξη και παράλληλα προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C στον αέρα. Όταν ο φούρνος έχει ζεσταθεί ικανοποιητικά,ψήνετε τα ταρτάκια για 18-20 λεπτά περίπου.
  • Ξεφουρνίζετε τις ταρταλέτες και μετά από λίγο τις ξεφορμάρετε. Τις αφήνετε να κρυώσουν.

Για τη μους από Μακεδονικό Ταχίνι

  • Χτυπάτε στο μίξερ, στην πιο δυνατή ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
  • Προσθέτετε το Μακεδονικό Ταχίνι, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να πήξει καλά η μους. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε πολύ ελαφρά, ώστε να διατηρηθούν οι σοκολατένιες ανταύγειες.
  • Μεταφέρετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό στόμιο και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

Για τη γκανάς σοκολάτας

  • Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά,μέχρι να πάρει βράση.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνετετην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Όταν έχει πάρει βράση η κρέμα, την αποσύρετε από τη φωτιά και την προσθέτετε στη σοκολάτα.
  • Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, συμπληρώνοντας παράλληλα το μέλι. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  • Όσο είναι ακόμα ρευστή η γκανάς, τη μοιράζετε στις ταρταλέτες δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα.
  • Λίγο πριν σερβίρετε, κάνετε ροζέτες με μους πάνω από τη γκανάς και διακοσμείτε με κομμάτια Μακεδονικού Χαλβά με γεύση Βανίλια και λίγο κακάο σε σκόνη.