Ταμπουλέ φακής με dressing από Μακεδονικό Ταχίνι

Ιδανική πρόταση για μια γρήγορη, δροσερή και θρεπτική σαλάτα, ό,τι καλύτερο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πλούσια σε αρώματα και γεύσεις μυρωδικών, θα κερδίσει σίγουρα τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι!

Υλικά

  • 250 γρ. φακές, ψιλές
  • 10 ντοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
  • 50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 20ml ξύδι βαλσάμικο λευκό
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι, προαιρετικά

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν σπυρωτές, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα μυρωδικά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φακές, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και αλατίζετε.
  • Σε ένα μικρότερο μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το Μακεδονικό Ταχίνι, τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξύδι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Περιχύνουμε τις φακές, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή περισσότερο, ώστε να μαριναριστούν.
  • Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το σουσάμι.

Tips

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρες φακές.
  • Τα μυρωδικά τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Στη σαλάτα αυτή ταιριάζει ιδιαίτερα και το κύμινο.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε η food blogger Εύα Μονοχάρη (Funky Cook).