Ταμπουλέ φακής με dressing από Μακεδονικό Ταχίνι

Μια λατρεμένη σαλάτα και μία τέλεια, θρεπτική και χορταστική συνταγή για όλες τις ώρες.

Υλικά

  • 250 γρ φακές, ψιλές
  • 10 ντοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
  • 50 γρ Μακεδονικό Ταχίνι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξύδι βαλσάμικο λευκό
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι, προαιρετικά

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν σπυρωτές, τις στραγγίζετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό.
  • Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα μυρωδικά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις φακές, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και αλατίζετε.
  • Σε ένα μικρότερο μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το Μακεδονικό Ταχίνι, τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξύδι και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Περιχύνετε τις φακές, ανακατεύετε και αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή περισσότερο, ώστε να μαριναριστούν.
  • Πριν σερβίρετε, προσθέτετε το σουσάμι.

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρες φακές.
  • Τα μυρωδικά τα πλένετε και τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Στη σαλάτα αυτή ταιριάζει ιδιαίτερα και το κύμινο.