Ταμπουλέ φακής με dressing από Μακεδονικό Ταχίνι
Μια λατρεμένη σαλάτα και μία τέλεια, θρεπτική και χορταστική συνταγή για όλες τις ώρες.
Υλικά
- 250 γρ φακές, ψιλές
- 10 ντοματίνια
- 1 αγγούρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
- 50 γρ Μακεδονικό Ταχίνι
- 30 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξύδι βαλσάμικο λευκό
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Σουσάμι, προαιρετικά
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν σπυρωτές, τις στραγγίζετε και τις ξεπλένετε με κρύο νερό.
- Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα μυρωδικά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις φακές, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και αλατίζετε.
- Σε ένα μικρότερο μπολ αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το Μακεδονικό Ταχίνι, τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξύδι και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Περιχύνετε τις φακές, ανακατεύετε και αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή περισσότερο, ώστε να μαριναριστούν.
- Πριν σερβίρετε, προσθέτετε το σουσάμι.
Tips
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρες φακές.
- Τα μυρωδικά τα πλένετε και τα στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί.
- Στη σαλάτα αυτή ταιριάζει ιδιαίτερα και το κύμινο.
Καλή απόλαυση!