Σούπα με καρότο και Μακεδονικό Ταχίνι

Τί καλύτερο για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, από μια σούπα βελουτέ; Και αν πρόκειται για καροτόσουπα με Μακεδονικό Ταχίνι, το αποτέλεσμα είναι εκτός από νόστιμο, εξαιρετικά θρεπτικό!

Υλικά

  • 500 γρ καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
  • 250 γρ γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 3-4 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Οδηγίες Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
    • Κατόπιν, ρίχνουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
    • Ύστερα, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
    • Για να φτιάξουμε τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντς προσεκτικά με μία ξύλινη κουτάλα.
    • Έπειτα, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
    • Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με ένα ραβδομπλέντες ή σε δόσεις στο multi.
    • Μόλις πολτοποιηθεί, προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και ανακατεύουμε.
    • Τέλος, σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μαζί με τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης.

    Καλή απόλαυση!

    Τη συνταγή επιμελήθηκε ο chef Γιώργος Τσούλης.