Σοκολατένιες μπάρες με Μακεδονικό Ταχίνι

Βελούδινες, πεντανόμιστες, υγιεινές μπάρες με Μακεδονικό Ταχίνι, κάσιους και σοκολάτα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε όλα τα υλικά στο blender και έπειτα, να τα παγώσετε μέσα σε μια φόρμα στο ψυγείο. Οι μπάρες είναι μαλακές, λιώνουν στο στόμα αλλά διατηρούνται και εκτός ψυγείου.

Συστατικά

  • 300 γρ κάσιους, μουλιασμένα σε καυτό νερό για 5 ώρες
  • 100 γρ Μακεδονικό Ταχίνι
  • 80 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη (σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμμάτων)
  • 50 ml σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 50 γρ αμύγδαλα και φουντούκια ανάμεικτα

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βάζετε τα κάσιους, το Μακεδονικό Ταχίνι, τη σοκολάτα και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ.
  • Ισιώνετε την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Ψιλοκόβετε τους ξηρούς καρπούς και τους τοποθετείτε πάνω από το μείγμα.
  • Τους πιέζετε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρετε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε να σφίξει για 3-4 ώρες στη συντήρηση. Για πιο γρήγορα, μπορείτε να τη βάλετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  • Τη βγάζετε, κόβετε σε μπάρες και σερβίρετε.

Tips

  • Μουλιάζετε τα κάσιους αποβραδίς ή διαφορετικά, τα βάζετε σε καυτό νερό για 3-5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προαιρετικά, μπορείτε να καβουρδίσετε τους ξηρούς καρπούς πριν τους βάλετε πάνω από τις μπάρες, για να έχουν πιο έντονη γεύση.
  • Πάντα στα γλυκά με σοκολάτα να βάζετε και μια πρέζα αλάτι! Αναδεικνύει τις γεύσεις ακόμα περισσότερο.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο chef Λάμπρος Βακιάρος.