Σοκολατένιες μπάρες με Μακεδονικό Ταχίνι

Βελούδινες, πεντανόμιστες, υγιεινές μπάρες με Μακεδονικό Ταχίνι, κάσιους και σοκολάτα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χτυπήσετε όλα τα υλικά στο blender και έπειτα, να τα παγώσετε μέσα σε μια φόρμα στο ψυγείο. Οι μπάρες είναι μαλακές, λιώνουν στο στόμα αλλά διατηρούνται και εκτός ψυγείου.

Συστατικά

  • 300 γρ. κάσιους, μουλιασμένα σε καυτό νερό για 5 ώρες
  • 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη (σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμμάτων)
  • 50ml σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 50 γρ. αμύγδαλα και φουντούκια ανάμεικτα

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα κάσιους, το Μακεδονικό Ταχίνι, τη σοκολάτα και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ.
  • Ισιώνουμε την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους τοποθετούμε πάνω από το μείγμα.
  • Τους πιέζουμε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να σφίξει για 3-4 ώρες στη συντήρηση. Για πιο γρήγορα, μπορούμε να τη βάλουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  • Τη βγάζουμε, κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.

Tips

  • Μουλιάζουμε τα κάσιους αποβραδίς ή διαφορετικά, τα βάζουμε σε καυτό νερό για 3-5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προαιρετικά, μπορούμε να καβουρδίσουμε τους ξηρούς καρπούς πριν τους βάλουμε πάνω από τις μπάρες, για να έχουν πιο έντονη γεύση.
  • Πάντα στα γλυκά με σοκολάτα καλό είναι να προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι! Αναδεικνύει τις γεύσεις ακόμα περισσότερο.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο chef Λάμπρος Βακιάρος.