Σαλάτα με κινόα & dressing από Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι

Γεμάτη θρεπτικά συστατικά, αυτή η λαχταριστή σαλάτα με βάση την κινόα συνοδεύεται από ένα πεντανόστιμο dressing από Μακεδονικό Ταχίνι!

Μη διστάσετε να την εντάξετε στη διατροφή σας!

Υλικά

  • μαρούλι σγουρό
  • 1 κούπα κινόα μαγειρεμένη*
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη & 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • μερικές ελιές
  • 2 κ.σ. καλαμπόκι
  • παξιμάδια ολικής
  • φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • αλάτι

για το dressing

Οδηγίες Εκτέλεσης

    • Ξεκινάμε με το dressing. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο blender και αλέθουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
    • Βάζουμε μερικές κουταλιές στην πιατέλα που θα χρησιμοποιήσουμε ως σαλατιέρα και στη συνέχεια, ολοκληρώνουμε τη σαλάτα προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    • Μερικές κουταλιές από το dressing πάνω στα υλικά και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

    Tips

    • To dressing διατηρείται στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο βαζάκι για 5-6 ημέρες.
    • * Πώς ετοιμάζεται η κινόα: Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά με τρεχούμενο νερό. Τη βάζουμε σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει και την σιγιβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι η κινόα να απορροφήσει το νερό. Η αναλογία βρασμού είναι 2 κούπες νερό προς μία κούπα κινόα.

    Καλή απόλαυση!

    Τη συνταγή επιμελήθηκε η food blogger MamaTsita.