Σαλάτα με κινόα & dressing από Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι
Πεντανόστιμη σαλάτα με ένα από τα πιο γευστικά και πιο θρεπτικά dressings!
Υλικά
- μαρούλι σγουρό
- 1 κούπα κινόα μαγειρεμένη*
- μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κίτρινη & 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- μερικές ελιές
- 2 κ. σ. καλαμπόκι
- παξιμάδια ολικής
- φύλλα φρέσκου δυόσμου
- αλάτι
για το dressing
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα νερό
- 1/4 κούπας Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Ξεκινάτε με το dressing. Τοποθετείτε όλα τα υλικά στο blender και αλέθετε για μερικά δευτερόλεπτα.
- Βάζετε μερικές κουταλιές στην πιατέλα που θα χρησιμοποιήσετε ως σαλατιέρα και στη συνέχεια, ολοκληρώνετε τη σαλάτα προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Μερικές κουταλιές από το dressing πάνω στα υλικά και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Tips
- To dressing διατηρείται στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο βαζάκι για 5-6 ημέρες.
- * Πώς ετοιμάζεται η κινόα: Ξεπλένετε την κινόα πολύ καλά με τρεχούμενο νερό. Τη βάζετε σε κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει και την σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι η κινόα να απορροφήσει το νερό. Η αναλογία βρασμού είναι 2 κούπες νερό προς μία κούπα κινόα.
Καλή απόλαυση!