Πλιγουρότο με άρωμα από γεμιστά και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι

Υπέροχες γεύσεις και αρώματα συνδυάζονται μοναδικά σε αυτή τη συνταγή, που “ξεχειλίζει” από νοστιμιά!

Θα χρειαστείς:

  • 200 γρ. πλιγούρι μουλιασμένο σε νερό
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη​
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο​
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο​
  • 1 κ.γ. σκορδόλαδο​
  • 1 ντομάτα τριμμένη​
  • 10 μαύρες σταφίδες​
  • 20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα​
  • 2 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 10 ml ελαιόλαδο​
  • αλάτι​
  • πιπέρι

Οδηγίες Εκτέλεσης

Σουρώνουμε το πλιγούρι που έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ για να μαλακώσει καλά.​
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ηλιέλαιο και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει καλά το λάδι ρίχνουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και το σκορδόλαδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.​
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και μόλις τραβήξει όλα τα υγρά, αφαιρούμε από την φωτιά, βάζουμε τις σταφίδες και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.​
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι με το ελαιόλαδο.​
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το πλιγουρότο, ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε η food blogger Ειρήνη Ζεβελάκη (Paxxi).