Noodles με γαρίδες, chili oil και Μακεδονικό Ταχίνι

Τί θα συμβεί αν συνδυάσουμε noodles, Μακεδονικό Ταχίνι, home made chili oil και σωταρισμένες γαρίδες;

Η απάντηση στο video που ακολουθεί – μια υπέροχη ασιατική συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

Για τις γαρίδες

  • 400 γρ. γαρίδες ολόκληρες
  • 3 κ.σ. Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για το chili oil

  • 100-150 γρ. flakes από αποξηραμένες καυτερές πιπεριές (όπως Aleppo/Pul biber ή τις κορεάτικες Gochugaru)
  • 450 γρ. σπορέλαιο
  • 2 κομμάτια ginger
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 μαύρο κάρδαμο
  • 1 κ.σ. πιπέρι Σετσουάν
  • 1 κ.σ. πάπρικα

Για τα noodles

  • 400 γρ. noodles (για 3 με 4 άτομα)
  • 2-3 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 4 κ.σ. chili oil
  • ½ κ.σ. πιπέρι σετσουάν, κοπανισμένο σε σκόνη
  • 3 κ.σ. σόγια σως
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο (ή μια μυλόξυδο, μια μπαλσάμικο)
  • 1 κ.σ. Παρθένο Σησαμέλαιο
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο Μύρωνας Στρατής.