Noodles με γαρίδες, chili oil και Μακεδονικό Ταχίνι

Τί θα συμβεί αν συνδυάσουμε noodles, Μακεδονικό Ταχίνι , home made chili oil και σωταρισμένες γαρίδες;

Μια υπέροχη ασιατική συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

Για τις γαρίδες

  • 400 γρ γαρίδες ολόκληρες
  • 3 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • Μία σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για το chili oil

  • 100-150γρ flakes από αποξηραμένες καυτερές πιπεριές (όπως Aleppo/Pul biber ή τις κορεάτικες Gochugaru)
  • 450 γρ σπορέλαιο
  • Δύο κομμάτια ginger
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ένα στικ κανέλας
  • Μια κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 μαύρο κάρδαμο
  • 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι Σετσουάν
  • Μια κουταλιά της σούπας πάπρικα

Για τα noodles

  • 400γρ noodles (για 3 με 4 άτομα)
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας Μακεδονικό Ταχίνι
  • 4 κουταλιές της σούπας chili oil
  • Μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι σετσουάν, κοπανισμένο σε σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο (ή μια μυλόξυδο, μια μπαλσάμικο)
  • Μία κουταλιά της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο Μύρωνας Στρατής.