Νηστίσιμος κορμός με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι και Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια

Μια συνταγή που έρχεται από…τα παλιά και συνεχίζει να ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους!

Με λίγα υλικά και πολύ απλός στην παρασκευή, ο κορμός αυτός αποτελεί ένα νόστιμο κέρασμα σε περιόδους νηστείας… και όχι μόνο!

Υλικά

  • 350 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 150 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 25 γρ κακάο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια σε κύβους
  • 125 γρ κόντιτα πορτοκάλι
  • 125 γρ φουντούκια ολόκληρα ελαφρώς ψημένα
  • 50 γρ κουβερτούρα λιωμένη για τη διακόσμηση

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βάζετε την κουβερτούρα σε μεγάλο μεταλλικό μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μέσα στο μπολ, ανακατεύετε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο.
  • Προσθέτετε τα φουντούκια, τα 100 γρ από τα κόντιτα, τον Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια και ανακατεύετε.
  • Ντύνετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Αν βιάζεστε, το τοποθετείτε για μια ώρα στην κατάψυξη.
  • Όσο είναι ακόμα εύπλαστο το μείγμα, το ρολάρετε πάνω κάτω στον πάγκο με τη βοήθεια της λαδόκολλας μέχρι να πάρει κυλινδρικό σχήμα και το αφήνετε τυλιγμένο στη λαδόκολλα εκτός ψυγείου για να σταθεροποιηθεί.
  • Όταν θέλετ να σερβίρουμε, ξετυλίγετε το ρολό και το τοποθετείτε σε μακρόστενη πιατέλα. Διακοσμείτε με τη λιωμένη σοκολάτα, τα φουντούκια και κόντιτα.
  • Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, σερβίρετε κόβοντας στρογγυλές φέτες.