Νηστίσιμος κορμός με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι & Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια

Μια συνταγή που έρχεται από…τα παλιά και συνεχίζει να ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους!

Με λίγα υλικά και πολύ απλός στην παρασκευή, ο κορμός αυτός αποτελεί ένα νόστιμο κέρασμα σε περιόδους νηστείας… και όχι μόνο!

Υλικά

  • 350 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 25 γρ. κακάο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 400 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια σε κύβους
  • 125 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού
  • 125 γρ. φουντούκια ολόκληρα, ελαφρώς ψημένα
  • 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη, για τη διακόσμηση

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βάζουμε την κουβερτούρα σε μεγάλο μεταλλικό μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο.
  • Προσθέτουμε τα φουντούκια, τα 100 γραμμάρια από τα κόντιτα και τον Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Ντύνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζουμε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Αν βιαζόμαστε, το τοποθετούμε για μια ώρα στην κατάψυξη.
  • Όσο είναι ακόμα εύπλαστο το μείγμα, το ρολάρουμε πάνω-κάτω στον πάγκο με τη βοήθεια της λαδόκολλας μέχρι να πάρει κυλινδρικό σχήμα και το αφήνουμε τυλιγμένο στη λαδόκολλα εκτός ψυγείου για να σταθεροποιηθεί.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρετε, ξετυλίγουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα. Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα, τα φουντούκια και τα κόντιτα.
  • Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, σερβίρουμε κόβοντας στρογγυλές φέτες.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε η food blogger Ιωάννα Σταμούλου (Sweetly).