Νηστίσιμα ζυμαρικά με σάλτσα από Μακεδονικό Ταχίνι και σαλάτα με dressing από Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι

Τα πιο εύκολα και νηστίσιμα ζυμαρικά με βελούδινη σάλτσα από Μακεδονικό Tαχίνι, μαζί με μια δροσερή σαλάτα με dressing από Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι. Ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας… και όχι μόνο!

Θα χρειαστείς:

Για τα ζυμαρικά

  • 200 γρ. πένες καλαμποκιού χωρίς γλουτένη ή από ρεβύθια
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 μικρές ντομάτες
  • λίγο αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 80 γρ. Μακεδονικό Tαχίνι
  • 100 γρ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στην συσκευασία των ζυμαρικών.
  • Ταυτόχρονα, ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα.
  • Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το Μακεδονικό Tαχίνι, τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύουμε με ένα φουέ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
  • Ανακατεύουμε με το φουέ μέχρι το μείγμα να έχει μια βελούδινη υφή κρέμας.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε μέσα στα ζυμαρικά την σάλτσα και την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Για τη σαλάτα

  • 70 γρ. φύλλα από baby σπανάκι, άγρια ρόκα, παντζάρι, μαρούλι
  • 2 ραπανάκια
  • 1 κτσ καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  • 1 κτσ αποξηραμένα goji berries
  • 2 Ντοματίνια
  • 2 κτσ ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι

Για το dressing

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Πλένουμε πολύ καλά τα φρέσκα φύλλα από baby (σπανάκι,άγρια ρόκα ,παντζάρι, μαρούλι)
  • Κόβουμε σε ροδέλες 2 ραπανάκια και στην μέση 2 ντοματίνια
  • Για το dressing σε ένα μπολ προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι μαζί με το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τα πλυμένα φύλλα και το αλάτι.
  • Ρίχνουμε το ξίδι το βαλσάμικο και τις ροδέλες από τα ραπανάκια.
  • Προσθέτουμε τα αποξηραμένα goji berries ,το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και τα ντοματίνια.
  • Τέλος, περιλούζουμε την σαλάτα με το dressing από το Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι.

Δείτε τη συνταγή εδώ:

Καλή απόλαυση!