Νηστίσιμα brownies με Μακεδονικό Ταχίνι και μπανάνα

Ζουμερά, σοκολατένια brownies που θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά

Για τα brownies

  • 300 γρ Μακεδονικό Tαχίνι
  • 350 γρ μπανάνα
  • 250 γρ σοκολάτα 70%
  • 250 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 120 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 6 γρ αλάτι
  • 9 γρ μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

Οδηγίες Εκτέλεσης

Για τα brownies

  • Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.
  • Στη συνέχεια, σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάτε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το Μακεδονικό Ταχίνι, την μπανάνα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προετοιμάζετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε στον φούρνο με αέρα στους 180°C.
  • Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσετε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
  • Αφήνετε να κρυώσουν και περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.

Για το γλάσο