Νηστίσιμα brownies με Μακεδονικό Ταχίνι και μπανάνα
Ζουμερά, σοκολατένια brownies που θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά
Για τα brownies
- 300 γρ Μακεδονικό Tαχίνι
- 350 γρ μπανάνα
- 250 γρ σοκολάτα 70%
- 250 γρ μαύρη ζάχαρη
- 120 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 γρ αλάτι
- 9 γρ μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 120 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
- 70 γρ γάλα αμυγδάλου
Οδηγίες Εκτέλεσης
Για τα brownies
- Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα.
- Στη συνέχεια, σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
- Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάτε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το Μακεδονικό Ταχίνι, τη μπανάνα και τη ζάχαρη. Έπειτα, χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι.
- Προετοιμάζετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε στον φούρνο με αέρα στους 180°C.
- Τα μπράουνις είναι έτοιμα όταν βυθίσετε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
- Αφήνετε να κρυώσουν και περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.
Για το γλάσο
- Αναμειγνύετε το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο με το γάλα αμυγδάλου μέχρι τα δύο υλικά να ομογενοποιηθούν.
Καλή απόλαυση!