Νηστίσιμα brownies με Μακεδονικό Ταχίνι και μπανάνα

Ο πολυαγαπημένος συνδυασμός σοκολάτα-μπανάνα κάνει την εμφάνισή του για ακόμη μία φορά, σε αυτά τα ζουμερά, σοκολατένια brownies που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά

Για τα brownies

  • 300 γρ. Μακεδονικό Tαχίνι
  • 350 γρ. μπανάνα
  • 250 γρ. σοκολάτα 70%
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 6 γρ. αλάτι
  • 9 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

Οδηγίες Εκτέλεσης

Για τα brownies

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Στη συνέχεια, σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το Μακεδονικό Ταχίνι, τη μπανάνα και τη ζάχαρη. Έπειτα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι.
  • Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180°C.
  • Τα μπράουνις είναι έτοιμα όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.

Για το γλάσο

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο chef Γιάννης Λουκάκος.