Νάτσος με σάλτσα αβοκάντο και Μακεδονικό Ταχίνι

Ετοιμάστε νάτσος με αραβικές πίτες, δίνοντας μια πιο μεσογειακή νότα στο σνακ αυτό! Σπιτικά, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, αυτά τα νάτσος θα γίνουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων αφού μπορούν να ετοιμαστούν μέσα σε χρόνο – μηδέν!

Υλικά

  • 4 αραβικές πίτες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λάιμ
  • 3 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 1 χούφτα κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • Μπαχαρικά (1 κ.τ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. πάπρικα, πιπέρι)
  • 90 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια ή τριγωνάκια τις αραβικές πίτες. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για να λαδωθούν όλα τα κομμάτια.
  • Σε ένα μπολάκι, βάζουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε τις πίτες για να πάει παντού. Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200°C (ανάλογα με τον φούρνο, μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο).

Για τη σάλτσα

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρό καρεδάκι το αβοκάντο και τις ντομάτες.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ.
  • Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το Μακεδονικό Ταχίνι, τον χυμό από μισό λάιμ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τα νάτσος σε ένα πιάτο και από πάνω τη σάλτσα με το αβοκάντο, το γιαούρτι που έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό, λίγο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι φρέσκο και λάιμ.
  • Ολοκληρώνουμε, ραντίζοντας με το Μακεδονικό Ταχίνι που έχει περισσέψει.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε ο chef Πέτρος Συρίγος.